Käyttäjiltä kuultua

"Tämä on vuoden kulttuuriteko, ehdottomasti"

"Tätähän on tosi helppo käyttää"

"Viimeinkin. Tätä on odotettu pitkään"

"Juuri tällaista olen etsinyt"

"Onpa mukavan matala ääni"

"Nyt saan vihdoin Raamatun mukaan kun lähden traktorilla töihin pellolle"

"Tämä on muuttanut elämäni"

"Tää on hyvä. Mä otan näitä kaks."

Anssi Rönnqvist - Suomalainen ÄäniraamattuAnssi Rönnqvist on kolmikymppinen äänikirjojen lukija. Perheen muodostavat vaimo ja kaksi pientä lasta. Koulutukseltaan Anssi on mediatekniikan insinööri.
Lue ohesta lukijan tarina - Pieni ihminen, suuri Jumala.
Lukijan tarina - pieni ihminen, suuri Jumala
Ihmisen pienuus Jumalan suuruutta vasten. Jumalan äärettömyys ihmisen rajallisuuden rinnalla. Lukijan ääni tapailee ikiaikaisia totuuksia. Mikä olen minä, ihminen, sanoittamaan lauseita, joilla luotiin taivas ja maa?


Näitä joutui miettimään äänikirja-ammattilainen Anssi Rönnqvist, äänittäessään Suomalaista Ääniraamattua. Päivien ja viikkojen aikana suhde Sanaan syveni ja sai uusia sävyjä.

Ääneen lukiessa tekstin ymmärtää uudella tavalla. Raamatunjakeet tulevat elävämmiksi ja todellisemmiksi. Joskus vain yksi pieni sana, joka aiemmin on jäänyt huomiotta, tuo uuden värin kertomukseen.

Raamatun kuunteleminen nostaa kokonaisuudet esiin uudella tavalla. Evankeliumeista tulee esiin puhutteleva, syvä ja kattava kuvaus Jeesuksen elämästä ja teoista. Kirjeiden viesti avautuu uudella tavalla ja Psalmien tekstit tuntuvat puhuvan suoraan sydämeen. Suomalainen Ääniraamattu lähettää sinut matkalle suurten tapahtumien äärelle. Kuunteleminen vie mukanaan. Ei ole harvinaista, että yhden päivän aikana tulee kuunneltua kokonainen evankeliumi.

- Oivalsin, miten tärkeää Sanan ääneen lukeminen ja sen kuuleminen ovat. Raamatussa puhutaan usein siitä, miten Jumala luo sanallaan uutta. Hänen sanoissaan on muutosvoimaa. Jo luomiskertomuksessa Jumala sanoi: "tulkoon valkeus". Ja valo alkoi loistaa.

- Raamatun lukeminen oli ennen usein yhteisöllinen tapahtuma. Näin kaikki aistit saivat ruokaa: yksi näki ja puhui, muut ottivat Sanan kuulemalla vastaan.

Tiesitkö muuten, että erilaiset lukivaikeudet ovat erittäin yleisiä? Arvioidaan, että eriasteisia lukivaikeuksia on noin 15% ikäluokasta. Näille henkilöille kuunteleminen on oikeastaan ainoa tapa päästä Jumalan Sanan äärelle. Kun lukeminen on työlästä, Suomalainen Ääniraamattu tarjoaa toimivan vaihtoehdon.

Tarpeita ja tilanteita on monia. Suomalainen Ääniraamattu palvelee meitä hyvin, koska se kurottuu sinne missä painettu teksti ei riitä ja avaa oven Sanan kuuntelemiseen ja kuulemiseen, sanoo Anssi Rönnqvist.

Tilaa omasi verkkokaupasta tai tutustu tarkemmin Ääniraamattuihin.

 
 

© Gracevoice Oy 2021